Imbir można dodawać do wypieków w co najmniej trzech formach: sproszkowanej (suszonej), świeżej i kandyzowanej. We wszystkich odmianach ma bardzo korzenny, lekko cytrynowy i pikantny smak. Dobrym sposobem jest starcie świeżego imbiru na tarce. Kandyzowany w cukrze najlepiej pokroić w drobną kostkę, natomiast imbir w proszku może służyć jako dodatek do ciasteczkowej polewy. Imbir jest naturalnym termogenikiem (spalaczem tłuszczu), dlatego jest idealnym składnikiem dietetycznych ciasteczek.

Polecane przepisy do kategorii Ciasteczka imbirowe

Znaleźliśmy 30 przepisów w kategorii Ciasteczka imbirowe

Ciasteczka imbirowe

Ciasteczka imbirowe

Stenka Stenka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Imbirowe zajączki

Imbirowe zajączki

iziona iziona
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciasteczka imbirowe

Ciasteczka imbirowe

Mniam1 Mniam1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ciastka imbirki

Ciastka imbirki

jagienka jagienka

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: