Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasteczka z mąki ryżowej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śliwki można zastąpić innymi suszonymi owocami.

Ciasteczka z mąki ryżowej.

Składniki:

Ciasteczka z mąki ryżowej.

 

  • mąka ryżowa 1/2 kg
  • masło 30 dag
  • cukier puder 20 dag
  • wiórki kokosowe 10 dag
  • aromat migdałowy 1 łyżeczka
  • śliwki suszone 10 dag

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z mąki ryżowej.
Na stolnicę wsypać mąkę ryżową, dodać masło i bardzo dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać wiórki kokosowe, cukier puder, wlać aromat migdałowy i dokładnie wyrobić ciasto. Z ciasta formować drobne kulki. Do każdej wcisnąć kawałek suszonej śliwki. Ciasteczka ułożyć na przygotowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Tagi:

śliwki