Sposób przygotowania:
Ciasteczka z makiem i kandyzowaną porzeczką czarną
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy porzeczkę kandyzowaną i ponownie zagniatamy.
2. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki, spłaszczamy i formujemy okrągłe ciasteczka, układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut.
2. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki, spłaszczamy i formujemy okrągłe ciasteczka, układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut.
Czas pieczenia zależy od grubości ciastek.
4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tego przepisu wychodzi około 2 blaszki ciastek.
4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tego przepisu wychodzi około 2 blaszki ciastek.
biedroneczki
Babeczka35
Dziękuję :) Nie ukrywam, że pyszne były :)
Czekoladka 2