Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 110
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej to idealna propozycja na zdrową i wartościową przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Ich orzechowo-kokosowy posmak naprawdę skusi niejednego miłośnika niezdrowych słodyczy.

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej

Składniki:

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej

Około 13 sztuk:

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej

Masa:

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej
Można użyć dowolnego słodzidła i jego ilość dostosować do własnych upodobań.

Oba masła zmiksować z jajkami i wmieszać z miodem, sodą oraz mąką kokosową.
Kiedy ciasto będzie gęste to zamiast miksera należy łączyć je za pomocą dłoni.

Formowanie:

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej
Ciasteczka nie powinny być zbyt płaskie.

Z ciasta uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą z nich delikatnie spłaszczyć i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczenie:

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej
Ciasteczka powinny być delikatnie zarumienione.

Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.


Tagi:

okazje ciastka