Sposób przygotowania:
Ciasteczka z oczkami
1. Najpierw do miski dać mąkę, budynie, cukier puder, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Margarynę rozetrzeć opuszkami palców z tymi składnikami. Dodać olej i jajko. Zagnieść ciasto.
2. Następnie ciasto wstawić na 15 minut do lodówki.
3. Z kolei z ciasta formować kuleczki i je rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Do ciasteczek wbić po kilka draży.
4. Ciasteczka wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach.
5. Ciasteczka zostawić do ostygnięcia. Jak ostygną barwnikiem narysować kropki na oczkach.
6. Gotowe! Smacznego!
2. Następnie ciasto wstawić na 15 minut do lodówki.
3. Z kolei z ciasta formować kuleczki i je rozpłaszczyć. Ułożyć je na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Do ciasteczek wbić po kilka draży.
4. Ciasteczka wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach.
5. Ciasteczka zostawić do ostygnięcia. Jak ostygną barwnikiem narysować kropki na oczkach.
6. Gotowe! Smacznego!