Sposób przygotowania:
Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami
Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na równe części.
Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Ciasto dzielimy na równe części.
Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.
Smacznego
mocsłodkości
gosiapiotrek23
;)
ciasteczka
gosiapiotrek23
;)
lukrowanepierniczki