mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciastka czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mocno czekoladowe ciasteczka

Ciastka czekoladowe

Składniki:

Ciastka czekoladowe

 

  • 1 masło 250 g
  • 15 dag cukru
  • 4 dag kakao
  • 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 30 dag mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciastka czekoladowe
Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaje kakao i kawę, mieszam, dodaje mąkę, sodę i proszek i mieszam.
Nabieram łyżeczką kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego, formuję kulkę i układam, lekko spłaszczając, na blasze wyłożonej papierem do wypieków.
Piekę w 170ºC przez 15 minut.
Studze na kratce kuchennej.