lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Ciastka dżemowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Myślę że czas przygotowania tej potrawy wynosi ponad pół godziny.

Ciastka dżemowe

Składniki:

Ciastka dżemowe

 

  • słoik dżemu malinowego
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • szklanka cukru
  • 2 jajka
  • kostka margaryny
  • opakowanie kleiku ryżowego

Sposób przygotowania:

Ciastka dżemowe
Na samym początku ugniatamy ciasto z opakowania kleiku ryżowego, 2 jajek, kostki margaryny, szklanki cukru, 4 łyżeczek wiórków kokosowych oraz opakowaniu cukru waniliowego.Potem z ciasta formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego.I w każdej z nich zrobić palcem zagłębienie.Następnie wszystkie ciastka kładziemy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.Później blachę z ciastkami kładziemy do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni, i pieczemy ok. 15 minut może trochę więcej do zarumienienia się ciasteczek. Pod koniec naszej pracy wyciągamy ciasteczka z piekarnika i jak ostygną to nakładamy na nie troszkę dżemu malinowego.