Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z pieczarkami i serem
Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki. Wkładamy do rondelka, dodajemy łyżkę stołową masła i pół szklanki wody i dusimy na małym ogniu przez około 5 min, następnie dodajemy 1 kostkę rosołową warzywną i dusimy jeszcze przez około 20-25 min uważając by woda, którą daliśmy nie wyparowała. Gdy widzimy, że wody jest niewielka ilość można jeszcze trochę dolać, by nie przypalić pieczarek. Odstawiamy do wystudzenia. Ser żółty ucieramy na grubym oczku. Bierzemy ciasto francuskie i rozkładamy je. Na wierzch dajemy utarty ser żółty, następnie uduszone pieczarki. Zawijamy i ucinamy około 2-3 cm pasy jak chleb, które układamy na papierze do pieczenia na brytfance. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 25 min. Smacznego!