milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Ciastka francuskie z wiśniami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciastka francuskie z wiśniami i bitą śmietaną. PYCHA!

Ciastka francuskie z wiśniami

Składniki:

Ciastka francuskie z wiśniami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z wiśniami
Ciasto francuskie kroimy na kawałki, tak aby było ich parzyście. Układamy blachę wysypaną mąką i pieczemy przez około 20 minut w temp. 200 stopni. Z wiśni usuwamy pestki. Sok zachowujemy. Mąkę mieszamy z kilkoma łyżkami soku wiśniowego. Resztę soku gotujemy ze szczyptą cynamonu z 3 łyżkami cukru. Dodajemy mąkę i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy wydrylowane wiśnie. Odkładamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru. Kawałki ciasta nakładamy bitą śmietaną i wiśniami. Przykrywamy drugim kawałkiem. Ciastka posypujemy cukrem pudrem.