Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z wiśniami
Ciasto francuskie kroimy na kawałki, tak aby było ich parzyście. Układamy blachę wysypaną mąką i pieczemy przez około 20 minut w temp. 200 stopni. Z wiśni usuwamy pestki. Sok zachowujemy. Mąkę mieszamy z kilkoma łyżkami soku wiśniowego. Resztę soku gotujemy ze szczyptą cynamonu z 3 łyżkami cukru. Dodajemy mąkę i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy wydrylowane wiśnie. Odkładamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru. Kawałki ciasta nakładamy bitą śmietaną i wiśniami. Przykrywamy drugim kawałkiem. Ciastka posypujemy cukrem pudrem.
misia14
milena123101
misia14
otóż jestem innego zdania...wiem bo co roku dryluję wiśnie...a sok owszem będzie ale nie tyle aby "coś" ugotować w dodatku z łyżką mąki ....proszę w mililitrach określić ilość soku!!!