Sposób przygotowania:
Ciastka Kokosowe
Zmieszać tłuszcz z jajkiem i cukrem ( 125 g ).Dodać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe ( 50 g ) i płatki owsiane. Dokładnie wymieszać, przykryć ciasto folią kuchenną i pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu.
Nagrzać piekarnik do 175°C, wyłożyć blachę papierem pergaminowym. Wymieszać pozostałe 25 g wiórek kokosowych z 25 g cukru.
Uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki posmarować skondensowanym mlekiem i posypać wiórkami kokosowymi z cukrem. Piec ok. 15 minut. Smacznego!
Nagrzać piekarnik do 175°C, wyłożyć blachę papierem pergaminowym. Wymieszać pozostałe 25 g wiórek kokosowych z 25 g cukru.
Uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki posmarować skondensowanym mlekiem i posypać wiórkami kokosowymi z cukrem. Piec ok. 15 minut. Smacznego!