anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciastka krucho drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zawsze takie ciasteczka robiła moją babcia i w dodatku piekła je w piecu kuchennym z szamotu i zawsze wyszły wspaniałe.

Ciastka krucho drożdżowe

Składniki:

Ciastka krucho drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka krucho drożdżowe
Żółtka rozetrzeć ze śmietana i drożdżami. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier szczyptę soli i drobno pokrojoną margarynę, wlać drożdże i dokładnie zagnieść ciasto. Wałkować na grubość około 3 mm. Pokroić na kwadraty radełkiem , na środku każdego kawałka ułożyć trochę marmolady i złożyć ciastka zaciskając je na środku piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. 

Tagi:

ciastka deser