anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciastka drobne dobowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne ciasteczka , krucho drożdżowe są wyśmienite i zachowują długo swoją świeżość. Można stosować różne rodzaje marmolady.

Ciastka drobne dobowe

Składniki:

Ciastka drobne dobowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka drobne dobowe
Mleko lekko podgrzać rozpuścić nim nim drożdże. Dodać cukier i trochę mąki wymieszać i zostawić na pół godziny. Do misy dać masło, resztę mąki, żółtka, szczyptę soli. i wlać zaczyn drożdżowy dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić na całą dobę w zimnym miejscu. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść wałkować bardzo cienko, pokroić na kwadraty i na środek każdego kłaść trochę marmolady. Ciastka składać dwoma bokami do środka i upiec. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciastka deser