basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Ciastka makaronikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

orzechy, migdały, płatki owsiane, białka i cukier puder

Ciastka makaronikowe

Składniki:

Ciastka makaronikowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka makaronikowe
Migdały sparzyć, obrać z łupin, wysuszyć i zemleć, orzechy zemleć, płatki owsiane zrumienić krótko na łyżce masła. Migdały, orzechy i płatki wymieszać i rozgnieść wałkiem na stolnicy, a następnie wymieszać je z cukrem pudrem. Białka ubić na sztywną pianę i dodać rozgniecione migdały, orzechy i płatki i delikatnie wymieszać. Masę kłaść łyżką na natłuszczoną blachę. Piec około 30 minut. Wyjmować jeszcze gorące. Ciastka przechowywać w zamkniętych puszkach.

Tagi:

ciastka deser