Sposób przygotowania:
Ciastka marchewkowe 2
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Na stolnicę wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i siekamy ją z masłem. Następnie dodajemy startą marchewkę i zagniatamy ciasto. Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy, podsypując mąką. Wycinamy szklanką kółka i pieczemy je ok. 20 minut w 180 stopniach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po upieczeniu połowę ciasteczek smarujemy powidłami śliwkowymi i przykrywamy ciasteczkami bez powideł. Gdy ostygną posypujemy je obficie cukrem pudrem (w samym cieście nie ma cukru, więc nie żałujemy cukru pudru :))
![Ciastka marchewkowe 2 Ciastka marchewkowe 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-marchewkowe-2-194240.jpg)
![Ciastka marchewkowe 2 Ciastka marchewkowe 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-marchewkowe-2-194241.jpg)
![Ciastka marchewkowe 2 Ciastka marchewkowe 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-marchewkowe-2-194242.jpg)
![Ciastka marchewkowe 2 Ciastka marchewkowe 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-marchewkowe-2-194243.jpg)