Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Ciastka maślane z posypka kakaową.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne maślane ciaseteczka ukoją smakoszy słodyczy

Ciastka maślane z posypka kakaową. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka maślane z posypka kakaową.

 

Sposób przygotowania:

Ciastka maślane z posypka kakaową.
Z mąki , mleka i cukru pudru zagniatamy ciasto .Schładzamy je 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyjmujemy na podsypaną mąką stolnice i wałkujemy na placek o grubości około 0,5- 1 cm. Szklanką wykrawamy krażki. Układamy je na wyłożonej folią aluminiowa blaszce. Folie smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką . Na każdy krążek nakładamy po trochu posypki kakaowej. Możemy użyć też kolorowej posypki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 5-6 minut.
Ciastka maślane z posypka kakaową.
Ciasto maślane chłodzimy w lodówce im dłużej je chłodzimy tym ciastka są kruchsze.
Ciastka maślane z posypka kakaową.
Wykładamy ciasto na podsypana maką blat lub stolnice.
Ciastka maślane z posypka kakaową.
Wykrawamy szklanką krązki.Szklanke warto maczać w mace.
Ciastka maślane z posypka kakaową.
Ciastka posypujemy posypką kakaową lub inną np kolorową.

Tagi:

ciastka deser