SUPERPRZEPIS

Ciastka na patyku z masłem orzechowym

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Ciastka na patyku z masłem orzechowym Więcej zdjęć (2)

Ciastka na patyku czy cake pops u mnie w domu są zawsze kiedy nazbiera się troszkę suchego ciasta biszkoptowego lub babkowego, te były chyba najlepsze jakie zrobiłam do tej pory.

Składniki:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym

ciasto:

  • około 30 dag suchego ciasta biszkoptowego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki płynnej białej czekolady

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym

ETAP 1:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym
Gdyby masa była za sucha to dodać jeszcze łyżke masła orzechowego.

Ciasto biszkoptowe zmiksować razem z masłem orzechowym na jednolitą masę na koniec dodać płynną czekoladę.

ETAP 2:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym
Ciastka z patyczkami odstawić do schłodzenia.

Z masy ciasteczkowej uformować kuleczki i schłodzić w lodówce około 1 godziny, rozpuścić ciemną czekoladę i maczając w niej końce patyczków wcisnąć je delikatnie w kuleczki z ciasta i ponownie odstawić do zastygnięcia.

ETAP 3:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym
Ciasteczka oblać płynną biała czekoladą

Białą czekoladę rozpuścić w miseczce umieszczonej nad parą i wymieszać z 1-2 łyżkami mleka w płynnej czekoladzie zanurzyć ciasteczka.

ETAP 4:

Ciastka na patyku z masłem orzechowym

Dowolnie ozdobić i odstawić do całkowitego zastygnięcia ( najlepiej całą noc).