gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Ciastka opnki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, jeszcze cieplutkie, zapraszam!

Ciastka opnki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka opnki

 

Sposób przygotowania:

Ciastka opnki
Mąkę wysypać na stolnicę, uformować po środku dołek i wbić jajka, wsypać cukier , pokruszyć twaróg i dodać proszek do pieczenia. Wszystko razem wyrobić na jednolite ciasto. Podzielić na części i rozwałkowywać każdą część na grubość ok. pół centymetra. Szklanką wycinać krążki, a w ich środku mniejsze krążki. Tak przygotowane oponki piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ciastka opnki
na stolnicę wysyp mąkę, wbij jajka pokrusz twaróg
Ciastka opnki
wyrabiaj ciasto na jednolitą masę, aż przestanie przyklejać się do rąk
Ciastka opnki
Z ciasta wycinaj szklanką krążki, a kieliszkiem środki