basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Ciastka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są bardzo dobrymi ciastkami, kruchymi.

Ciastka orzechowe

Składniki:

Ciastka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka orzechowe
Na stolnicę wysypuję mąkę, proszek do pieczenia, orzechy włoskie zmielone, dodaję masło roślinne miękkie, mieszam do połączenia się składników.Żółtka ucieram z solą,cukrem pudrem. Do mąki dodaję utarte żółtka i śmietanę, zgniatam ciasto.Ciasto wałkuję cienko, wykrawam kółeczka. Każde kółeczko smaruję ubitym białkiem i przyozdabiam rodzynkami, orzechami według uznania. Ciastka piekę około 20 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego.

Tagi:

ciastka deser