Sposób przygotowania:
Ciastka orzechowo-miodowe
Zmodyfikowałam mój wcześniejszy przepis: https://gotujmy.pl/ciasteczka-orzechowe-5,przepisy,167940.html Orzechy zmielić w młynku lub blenderem (pozostawiłam kilka większych kawałków), przełożyć do miski. Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. Do suchych składników dodać masło, miód i jajko. Zagnieść ciasto, włożyć do woreczka i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Z ciasta formować małe kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, leciutko je spłaszczać. Piec ok. 15min. w 175st. C.
![Ciastka orzechowo-miodowe Ciastka orzechowo-miodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-orzechowo-miodowe-145679.jpg)
![Ciastka orzechowo-miodowe Ciastka orzechowo-miodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-orzechowo-miodowe-145680.jpg)
![Ciastka orzechowo-miodowe Ciastka orzechowo-miodowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciastka-orzechowo-miodowe-145681.jpg)