Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciastka orzechowo-miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mocno orzechowe ciasteczka z dodatkiem miodu.

Ciastka orzechowo-miodowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka orzechowo-miodowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka orzechowo-miodowe
Zmodyfikowałam mój wcześniejszy przepis: https://gotujmy.pl/ciasteczka-orzechowe-5,przepisy,167940.html Orzechy zmielić w młynku lub blenderem (pozostawiłam kilka większych kawałków), przełożyć do miski. Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. Do suchych składników dodać masło, miód i jajko. Zagnieść ciasto, włożyć do woreczka i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Z ciasta formować małe kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, leciutko je spłaszczać. Piec ok. 15min. w 175st. C.
Ciastka orzechowo-miodowe
Składniki przełożyć do miski i zagnieść ciasto.
Ciastka orzechowo-miodowe
Ciasto schłodzić, uprzednio wkładając do woreczka.
Ciastka orzechowo-miodowe
Na blasze wyłożonej papierem układać małe kuleczki.