Sposób przygotowania:
Ciastka owsiane z jabłkiem
W rondelku roztopić masło, dodać miód i rozpuścić go mieszając. Do miski wsypać wszystkie suche składniki i wymieszać. Jabłka umyć, osuszyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki prosto do miski z suchymi składnikami. Ponownie wymieszać łyżką. Na koniec dodać roztopione masło z miodem i dokładnie wymieszać.
Czasem, jeśli jabłka są bardzo soczyste trzeba dodać kilka łyżek płatków owsianych - szukamy takiej konsystencji, żeby wygodnie było nabierać łyżką porcje ciasta i w dłoniach rozpłaszczać je przed ułożeniem na blasze. Trzeba też pamiętać, żeby zostawiać między poszczególnymi ciastkami odstępy (ok. 2 cm), bo trochę urosną.
Piecze się je 15-20 minut, żeby ładnie się zezłociły.
Czasem, jeśli jabłka są bardzo soczyste trzeba dodać kilka łyżek płatków owsianych - szukamy takiej konsystencji, żeby wygodnie było nabierać łyżką porcje ciasta i w dłoniach rozpłaszczać je przed ułożeniem na blasze. Trzeba też pamiętać, żeby zostawiać między poszczególnymi ciastkami odstępy (ok. 2 cm), bo trochę urosną.
Piecze się je 15-20 minut, żeby ładnie się zezłociły.