Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cukinią, marchewką i natką
Ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Całość mieszamy i zlewamy jak największą ilość wody. Dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy, wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Łączymy dokładnie składniki.
Na patelni rozgrzewamy olej.Wykładamy łyżką ciasto.
Smażymy z obu stron na złoto.
Smacznego.
Całość mieszamy i zlewamy jak największą ilość wody. Dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy, wbijamy jajka i wsypujemy mąkę. Łączymy dokładnie składniki.
Na patelni rozgrzewamy olej.Wykładamy łyżką ciasto.
Smażymy z obu stron na złoto.
Smacznego.