WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Ciastka pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo kruche wręcz sypkie ciastka na bazie mąki ziemniaczanej w kształcie pieczarek. Wyglądają jak prawdziwe.

Ciastka pieczarki

Składniki:

Ciastka pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Ciastka pieczarki

ETAP 1:

Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodać jajko i zmiksować. W drugiej misce przesiać obie mąki z sodą.

Mąki wsypać powoli do masy jajecznej. Wymieszać. Ciasto powinno wyjść gęste.

Z ciasta odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego i formować kulki. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pustą butelkę plastikową po wodzie lub innym napoju wkładać gwintem w kakao a następnie wyciskać gwint w każdą kulkę.
W ten sposób utworzą się trzonki/łodyżki pieczarek.

Tak przygotowane ciastka piec w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

ciastka deser