Sposób przygotowania:
Ciastka pieski
Mąkę przesiewam z proszkiem do miski, dodaję żółtka, posiekane masło i cukier. Zagniatam na gładkie ciasto. Wstawiam na 30 min. do lodówki.
Ciasto dzielę na pól, do jednej części dodaję kakao.
Jasny piesek:
Ciasto rozwałkowuje, wycinam za pomocą literatki okręgi, lepię z każdego kulkę (robię pyszczek pieska). Z ciemnej masy ciasta robię uszka, nosek i oczka.
Ciemnego pieska robimy tak samo jak jasnego tylko odwrotnie.
Ciastka układam na blasze wysypanej mąką i piekę ok. 15-20 minut w 180*C.
Ciasto dzielę na pól, do jednej części dodaję kakao.
Jasny piesek:
Ciasto rozwałkowuje, wycinam za pomocą literatki okręgi, lepię z każdego kulkę (robię pyszczek pieska). Z ciemnej masy ciasta robię uszka, nosek i oczka.
Ciemnego pieska robimy tak samo jak jasnego tylko odwrotnie.
Ciastka układam na blasze wysypanej mąką i piekę ok. 15-20 minut w 180*C.
misia14
mycha
misia14
dziękuję....ciasteczka wyglądają świetnie...i na pewno tak smakują...:)
PaniMISIOWA
margolata