Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ciastka pólfrancuskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre ciasteczka do kawusi.

Ciastka pólfrancuskie

Składniki:

Ciastka pólfrancuskie

 

Sposób przygotowania:

Ciastka pólfrancuskie
Na stolnicy przesiać mąkę, posiekać z margaryną, dodać żółtka i dodać śmietany tyle ile zabierze ciasto(może być więcej niż
6 łyżek). Ciasto wstawić do lodówki i schłodzić około dwie godziny. Wyjąć ciasto na stolnicę, rozwałkować na placek grubości pól centymetra i wycinać ciasteczka różnymi foremkami. Blaszkę wysmarować tłuszczem, układać ciastka, wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać grubym cukrem kryształem i piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.