blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ciastka półfrancuskie z śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Ciastka półfrancuskie z śmietaną

Składniki:

Ciastka półfrancuskie z śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka półfrancuskie z śmietaną
Posiekać masło z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. Ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem, upiec na rumiano w temp. 200-220c