jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciastka rodzynkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciastka rodzynkowe polecane do kawy i herbaty w niedzielę

Ciastka rodzynkowe

Składniki:

Ciastka rodzynkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciastka rodzynkowe
Rodzynki opłukać, odsączyć z wody, zalać likierem i pozostawić na 1 godzinę.
Jajka umyć.
Masło utrzeć z cukrem i tartymi przyprawami, dodać jajka, zagnieść ciasto, przesypując co jakiś czas przesianą mąką. Następnie rozwałkować na grubość 1/3 cm.
Za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasta małe porcje. Posmarować je lukrem, posypać rodzynkami.
Upiec w mocno rozgrzanym piekarniku.