Sposób przygotowania:
Ciastka rodzynkowe
Rodzynki opłukać, odsączyć z wody, zalać likierem i pozostawić na 1 godzinę.
Jajka umyć.
Masło utrzeć z cukrem i tartymi przyprawami, dodać jajka, zagnieść ciasto, przesypując co jakiś czas przesianą mąką. Następnie rozwałkować na grubość 1/3 cm.
Za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasta małe porcje. Posmarować je lukrem, posypać rodzynkami.
Upiec w mocno rozgrzanym piekarniku.
Jajka umyć.
Masło utrzeć z cukrem i tartymi przyprawami, dodać jajka, zagnieść ciasto, przesypując co jakiś czas przesianą mąką. Następnie rozwałkować na grubość 1/3 cm.
Za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasta małe porcje. Posmarować je lukrem, posypać rodzynkami.
Upiec w mocno rozgrzanym piekarniku.