malgosiakraw

malgosiakraw

Kucharz
[Przepisów: 11]

Ciastka serduszka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciastka są dwukolorowe.Dzieci będą zachwycone.

Ciastka serduszka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciastka serduszka

 

  • 50 dag mąki tortowej
  • 25 dag masła
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl.cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciastka serduszka
Masło ucieramy z jajkami,cukrem i cukrem waniliowym.Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie połowy.Do jednej dodajemy kakao i śmietanę.Ponownie zagniatamy.Następnie zawijamy w folię i chłodzimy godzinę.Ciasto rozwałkowujemy na 5mm placki.Szklanką wykrawamy kółka,a w nich foremką-serca.Wyjmujemy te serca i ciemne serca wkładamy do jasnych kółek i na odwrót.Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach.
Ciastka serduszka
Etap 1