Sposób przygotowania:
Ciastka serowe z marmoladą
Pokroic masło na kawałki , wrzucić do miski, dodać roztarty w palcach biały ser , dodac mąkę .Zagnieść dokładnie , tak aby nie było grudek , dlatego ważne jest aby to był tłusty ser , bo sery chude czy półtłuste nie mają właściwej kosystencji..Gdy wszystkie składniki ciasta się połączą , odrywać po kawałku ciasto i wałkować na stolnicy oprószonej mąką (nie za dużo, aby nie wwałkowac dodatkowa mąkę do ciasta).Wykrawac szklanka kóleczka i na każde nałożyć trochę marmolady.Skleić , Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i połozyć na niej ciastka .Piec w temp. 180 stopni , aż sie zrumienią , co następuje dosyć szybko.Ważne , żeby nadzieniem była marmolada , bo powidła czy dżem to się rozleją.Po upieczeniu posypać , jeszcze gorące , cukrem pudrem.