Sposób przygotowania:
Ciastka spiralkiETAP 1:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę wymieszaną z budyniem w proszku.
Powstałe ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać jeszcze łyżkę mąki i wymieszać. Do drugiej dodać kakao i roztopioną oraz przestudzoną czekoladę i również wymieszać.
Ciasto uformować w kule i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Następnie każdą część ciasta rozwałkować na prostokąt tej samej wielkości. Jedno ciasto nałożyć na drugie i zwinąć w roladę.
Roladę ponownie schłodzić przez pół godziny po czym wyjąć i pokroić na plasterki. Plasterki ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 12-13 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzić na blaszce i przełożyć na talerz.