Sposób przygotowania:
Ciastka tortowe
Białka ubij na pianę, dosypuj cukier i nadal ubijaj, aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy. Wymieszaj z mąką i kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 min w temp. 200°C, Z ciasta wytnij 18 krążków o średnicy ok. 8 cm. •Do śmietanki na krem wsyp kakao i cukier, dodaj połamaną czekoladę Klasyczną Gorzką Goplany. Podgrzewaj, mieszając, aż składniki się połączą. Mocno ochłodź i ubij na krem. •Stop Alpejską czekoladę Goplany. Rozsmaruj na płaskim półmisku, zostaw do zastygnięcia. Zeskrob łopatką na wiórki. •Bierz po 3 krążki ciasta i przekładaj je kremem. Udekoruj według uznania.