Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciastka w polewie czekoladowej i kokosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasteczka są bardzo lekkie i delikatne w smaku.

Ciastka w polewie czekoladowej i kokosie

Składniki:

Ciastka w polewie czekoladowej i kokosie

 

  • 15 dag mąki pszennej
  • 15 dag margaryny
  • 15 dag cukru pudru
  • 4 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 opakowania polewy czekoladowej gotowej
  • 10 dag wiórek kokosowych

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastka w polewie czekoladowej i kokosie
Margarynę z cukrem pudrem włożyć do miski i utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowaną dużej blaszki, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 min. Po wystudzeniu kroić niewielkie prostokąty, zanurzać w rozpuszczonej polewie czekoladowej a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych.