gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Ciastka z andrutami i śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobre, ale bardzo tuczące ciacho

Ciastka z andrutami i śmietanką

Składniki:

Ciastka z andrutami i śmietanką

 

  • paczka andrutów
  • śmietana 36 procentowa
  • śmietanka fix
  • masa krówkowa
  • kilka kostek czekolady

Sposób przygotowania:

Ciastka z andrutami i śmietanką
Andruty (mogą być okrągłe a mogą być też kwadratowe) układamy obok siebie. Śmietankę 36 procentową ubijamy tak jak podano na opakowaniu, na koniec w celu lepszej jej gęstości dodajemy śmietankę fix. Wylewamy na andruty. Przykrywamy drugą częścią andrutów. Ubijamy dość starannie. Na andrutach (tych górnych) wykładamy masę krówkową. Na koniec polewamy wg uznania stopioną czekoladą. Odkładamy na godzinkę do lodówki.