Sposób przygotowania:
Ciastka z borówkami i rodzynkami
Na początku margarynę roztopić w rondelku i odstawić do przestygnięcia.
Następnie jajka ubić z cukrem białym i waniliowym.Do jajek dodać mleko, mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia a także przestudzoną margarynę.
Składniki dokładnie wymieszać, a następnie dodać wiórki, borówki, rodzynki i pokrojoną drobno czekoladę.Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.Można użyć do tego celu miksera.
Z tak powstałego ciasta formować kulki i położyć na dużą blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasteczka ok. 15-20 minut.
Po wyjęciu odstawić ciasteczka do wystygnięcia.
Smacznego.
Następnie jajka ubić z cukrem białym i waniliowym.Do jajek dodać mleko, mąkę wymieszaną ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia a także przestudzoną margarynę.
Składniki dokładnie wymieszać, a następnie dodać wiórki, borówki, rodzynki i pokrojoną drobno czekoladę.Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.Można użyć do tego celu miksera.
Z tak powstałego ciasta formować kulki i położyć na dużą blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasteczka ok. 15-20 minut.
Po wyjęciu odstawić ciasteczka do wystygnięcia.
Smacznego.