xorcio

xorcio

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ciastka z Linzu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mąkę, masło i smalec zgnieść razem, dodac jaja, cukier, utarte orzechy lub migdały,

Ciastka z Linzu

Składniki:

Ciastka z Linzu

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z Linzu
Mąkę, masło i smalec zgnieść razem, dodac jaja, cukier, utarte orzechy lub migdały, sodę, pokrojona drobno skórke z cytryny i cynamon. Ciasto dobrze wyrobić i odstawić na co najmniej godzinę. Później rozwałkować ciasto na placek o grubości pół centymetra i wycinać ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka posmarowac dokładnie białkiem. Można je też posypać mielonymi migdałami. Piec kilka minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Tagi:

ciastka deser