alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciastka z masą nugatową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka z masą nugatową, nugatową

Ciastka z masą nugatową

Składniki:

Ciastka z masą nugatową

 

  • 20 dag masy nugatowej
  • pół kostki masła
  • 1 jajko
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 30 dag mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Ciastka z masą nugatową
Rozetrzeć masło z masą. Zagnieść ciasto dodając pozostałe składniki. Z ciasta ukształtować podłużny wałek, który chłodzić godzinę w lodówce. Następnie pokroić go na kawałki, z których dłońmi ukształtować rogaliki. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut.