Sposób przygotowania:
Ciastka z masą orzechową
Do mąki dodać cztery łyżki śmietany oraz rozdrobnione za pomocą noża jedną kostkę masła oraz szczyptę soli. Wszystkie te składniki bardzo dobrze wymieszać, wyrobić na ciasto i odłożyć do lodówki na około trzy godziny. Po upływie tego czasu ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować dość cienko i wycinać za pomocą szklanki kółka. Ciasteczka z jednej strony wysmarować białkiem i posypać cukrem. Brytfankę posmarować tłuszczem lub posypać mąkę i poukładać na niej ciasteczka, które należy piec w temperaturze 180 stopni do czasu, aż się lekko zarumienią, ale uważać, żeby się nie przypaliły.
MASA:
Dwa jajka oraz cukier ubić. Orzechy łuskane zmielić. Masło utrzeć. Wszystkie składniki ostrożnie połączyć ze sobą. Na upieczone ciasteczka nakładać zrobioną masę i poskładać.
MASA:
Dwa jajka oraz cukier ubić. Orzechy łuskane zmielić. Masło utrzeć. Wszystkie składniki ostrożnie połączyć ze sobą. Na upieczone ciasteczka nakładać zrobioną masę i poskładać.