renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Ciastka z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka, do przygotowania których należy użyć naprawdę dobrej jakości masła orzechowego, bez polepszaczy.

Ciastka z masłem orzechowym

Składniki:

Ciastka z masłem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z masłem orzechowym

Etap 1

Ciastka z masłem orzechowym
Ze wszystkich składników należy zagnieść ciasto.

Ze wszystkich składników należy zagnieść ciasto.

Etap 2

Ciastka z masłem orzechowym
Ciasto chłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.

Ciasto zawinąć w folię spożywczą i chłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.

Etap 3

Ciastka z masłem orzechowym
Po tym czasie kroić ciasto na małe kawałki.

Po tym czasie kroić ciasto na małe kawałki.

Etap 4

Ciastka z masłem orzechowym
Z kawałków formować małe ciasteczka. Układać na papierze do pieczenia.

Z kawałków formować małe ciasteczka, zrobić wzorki widelcem.

Etap 5

Ciastka z masłem orzechowym
Piec w 180 stopniach przez ok 10 minut do zrumienienia.

Piec w 180 stopniach przez ok 10 minut do zrumienienia. Można udekorować rozpuszczona czekoladą.


Tagi:

ciastka