Sposób przygotowania:
Ciastka z owocami
Mąkę, masło, sól i prawie całą masę z jajek rozetrzeć i dodać ciepłą wodę, wyrobić ciasto.
Rozwałkować je na plaster grubości 2 cm, złożyć w 3 warstwy i odstawić na 30 minut.
Następnie ponownie rozwałkować na taki sam plaster, ułożyć w posmarowanej masłem brytfannie, przekłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować jajkiem.
Piec w gorącym piekarniku.
Na gotowym cieście ułożyć jabłka i pozostawić w piekarniku na pewien czas. Następnie pokroić na porcje.
Rozwałkować je na plaster grubości 2 cm, złożyć w 3 warstwy i odstawić na 30 minut.
Następnie ponownie rozwałkować na taki sam plaster, ułożyć w posmarowanej masłem brytfannie, przekłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować jajkiem.
Piec w gorącym piekarniku.
Na gotowym cieście ułożyć jabłka i pozostawić w piekarniku na pewien czas. Następnie pokroić na porcje.