jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciastka z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciastka z owocami, ulubione przez dzieci i dorosłych

Ciastka z owocami

Składniki:

Ciastka z owocami

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z owocami
Mąkę, masło, sól i prawie całą masę z jajek rozetrzeć i dodać ciepłą wodę, wyrobić ciasto.

Rozwałkować je na plaster grubości 2 cm, złożyć w 3 warstwy i odstawić na 30 minut.

Następnie ponownie rozwałkować na taki sam plaster, ułożyć w posmarowanej masłem brytfannie, przekłuć w kilku miejscach widelcem i posmarować jajkiem.

Piec w gorącym piekarniku.

Na gotowym cieście ułożyć jabłka i pozostawić w piekarniku na pewien czas. Następnie pokroić na porcje.