Sposób przygotowania:
Ciastka z twarogiem
Z mąki, sera białego, masła i żółtka zagniotłam ciasto i włożyłam je na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowałam je cienko na kształt prostokąta i złożyłam na trzy części i znów włożyłam je na 30 minut do lodówki. Wyjęłam ciasto z lodówki i rozcięłam je na trzy mniej więcej równe kawałki. Pierwszą część rozwałkowałam cienko na kształt prostokąta i złożyłam na trzy części i znowu rozwałkowałam na grubość 3 mm. Posmarowałam cały rozwałkowany kawałek roztrzepanym jajkiem solą i kminkiem. Wycięłam z ciasta romby i ułożyłam je na blasze. piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut. Z drugim kawałkiem zrobiłam to samo co z pierwszym, tylko posypałam go solą i mielonym pieprzem, a trzeci kawałek, z którym postąpiłam tak samo, posypałam solą i mieloną papryką.