23yoko

23yoko

Kuchcik
[Przepisów: 1]

ciasto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Budyń z mąką ugotować w 1/2 l mleka z cukrem. Ostudzony budyń utrzeć z masłem.

ciasto

Składniki:

ciasto

 

  • osiem paczek herbatników
  • dwa budynie śmietankowe, plus łyżka mąki
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 1/2 litra kremówki 36%
  • dwie śmietanki fix plus jedna łyżka cukru pudru
  • jedna puszka mleka skondensowanego słodkiego, gotowanego 500g
  • 1/2 tabliczki goszkiej czekolady

Sposób przygotowania:

ciasto
Na dno blachy ułożyć herbatniki, potem nałożyć masę budyniową. Następnie znowu herbatniki oraz nałożyć mleko gotowane.Kolejna warstwa to herbatniki oraz bita śmietana. Ubijamy śmietanę36% z śmietanką fix oraz dodajemy cukier puder. Na koniec posypujemy goszką czekoladą

Tagi:

czekolada