Sposób przygotowania:
Ciasto 3 Bit
Mleko w puszce gotować 2 godziny w wodzie,pamiętając,aby w razie potrzeby dolać wody (puszka musi być przez cały czas zakryta).
Krem karpatkowy wykonać według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixami.
Prostokątną blachę wielkości ok 28x39 cm wyłożyć herbatnikami na to wylać gorące mleko z puszki,następnie znowu warstwa herbatników,a na to krem karpatkowy,znowu przykryć warstwą herbatników wyłożyć ubitą śmietanę i dekorujemy startą czekoladą.Wstawic do lodówki,aby stężało.
Krem karpatkowy wykonać według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanfixami.
Prostokątną blachę wielkości ok 28x39 cm wyłożyć herbatnikami na to wylać gorące mleko z puszki,następnie znowu warstwa herbatników,a na to krem karpatkowy,znowu przykryć warstwą herbatników wyłożyć ubitą śmietanę i dekorujemy startą czekoladą.Wstawic do lodówki,aby stężało.
yola
misia53