Sposób przygotowania:
Ciasto "3 bit"
1. 0,5 l mleka zagotować cukrem i masłem. W pozostałym zimnym mleku rozmieszać budyń.
2. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować powoli, ciągle mieszając wlewać budyń. Gotować energicznie mieszając, aż powstanie gęsta masa. Wystudzić.
3. Puszkę z masą kajmakową włożyć do wrzącej wody na około 10 min (masa będzie się lepiej rozprowadzała). Śmietankę ubić, wsypać cukier wanilinowy i śmietan fix i ubijać na puch.
4. Blaszkę (24x36 cm) wyłożyć jedną warstwą krakersów. Rozprowadzić po nich masę kajmakową. Znów ułożyć krakersy i rozprowadzić po nich budyń. Kolejną warstwę krakersów przykryć bitą śmietaną. Nałożyć ostatnią warstwę krakersów.
5. Czekoladę rozpuścić w rondelku z 2 łyżkami mleka ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Polać nią wierzch herbatników. Wierzch opcjonalnie posypać posypką czekoladową.
Ciasto włożyć na noc do lodówki.
2. Gdy mleko w garnku zacznie się gotować powoli, ciągle mieszając wlewać budyń. Gotować energicznie mieszając, aż powstanie gęsta masa. Wystudzić.
3. Puszkę z masą kajmakową włożyć do wrzącej wody na około 10 min (masa będzie się lepiej rozprowadzała). Śmietankę ubić, wsypać cukier wanilinowy i śmietan fix i ubijać na puch.
4. Blaszkę (24x36 cm) wyłożyć jedną warstwą krakersów. Rozprowadzić po nich masę kajmakową. Znów ułożyć krakersy i rozprowadzić po nich budyń. Kolejną warstwę krakersów przykryć bitą śmietaną. Nałożyć ostatnią warstwę krakersów.
5. Czekoladę rozpuścić w rondelku z 2 łyżkami mleka ciągle mieszając, aby się nie przypaliła. Polać nią wierzch herbatników. Wierzch opcjonalnie posypać posypką czekoladową.
Ciasto włożyć na noc do lodówki.