strunka.35

strunka.35

Kucharz
[Przepisów: 10]

ciasto 3 Bit

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

...dużo miksowania ale efekt i smak rewelacja...

ciasto 3 Bit

Składniki:

ciasto 3 Bit

 

  • podwójna paczka herbatników
  • Masa krówkowa:
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego lub gotowa masa krówkowa
  • Masa budyniowa:
  • można kupic krem karpatkowy i zrobić w/g przepisu lub samemu przyrządzić z,
  • 2 budynie
  • 3 szkl. mleka
  • 2 łyżki cukru
  • kostka masła
  • Masa śmietanowa:
  • 1/2 l. śmietany 30%
  • 2 śmietan-fixy
  • 1 śnieżka
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

ciasto 3 Bit
Masa krówkowa (gotowa-kupiona) lub puszka mleka skondensowanego słodzonego gotujemy 2,5 h i studzimy.
Masa budyniowa,kupioną masę karpatkową przygotowujemy w/g przepisu lub sami gotujemy 2 budynie w 3 szkl. mleka dodając 2 łyżki cukru, po wystudzeniu miksujemy z masłem na gładką masę (masło wcześniej wyjąć z lodówki żeby zmiękło). Następnie przygotowujemy masę śmietanową. Ubijamy śmietanę, dodajemy 2 śmietan-fixy, śnieżkę i cukier puder. Kiedy masy są gotowe, blachę wykładamy herbatnikami i boki również, na nie wyłożyć masę krówkową i warstwę herbatników, na nią mase budyniową. Na masę budyniową warstwę herbatników i masę śmietanową. Na masę śmietanową wykładamy herbatniki i polewamy polewą czekoladową. Możemy udekorować połówkami orzechów włoskich ale niekoniecznie. Idealne do jedzenia na drugi dzień.