Sposób przygotowania:
ciasto 3 Bit
Masa krówkowa (gotowa-kupiona) lub puszka mleka skondensowanego słodzonego gotujemy 2,5 h i studzimy.
Masa budyniowa,kupioną masę karpatkową przygotowujemy w/g przepisu lub sami gotujemy 2 budynie w 3 szkl. mleka dodając 2 łyżki cukru, po wystudzeniu miksujemy z masłem na gładką masę (masło wcześniej wyjąć z lodówki żeby zmiękło). Następnie przygotowujemy masę śmietanową. Ubijamy śmietanę, dodajemy 2 śmietan-fixy, śnieżkę i cukier puder. Kiedy masy są gotowe, blachę wykładamy herbatnikami i boki również, na nie wyłożyć masę krówkową i warstwę herbatników, na nią mase budyniową. Na masę budyniową warstwę herbatników i masę śmietanową. Na masę śmietanową wykładamy herbatniki i polewamy polewą czekoladową. Możemy udekorować połówkami orzechów włoskich ale niekoniecznie. Idealne do jedzenia na drugi dzień.
Masa budyniowa,kupioną masę karpatkową przygotowujemy w/g przepisu lub sami gotujemy 2 budynie w 3 szkl. mleka dodając 2 łyżki cukru, po wystudzeniu miksujemy z masłem na gładką masę (masło wcześniej wyjąć z lodówki żeby zmiękło). Następnie przygotowujemy masę śmietanową. Ubijamy śmietanę, dodajemy 2 śmietan-fixy, śnieżkę i cukier puder. Kiedy masy są gotowe, blachę wykładamy herbatnikami i boki również, na nie wyłożyć masę krówkową i warstwę herbatników, na nią mase budyniową. Na masę budyniową warstwę herbatników i masę śmietanową. Na masę śmietanową wykładamy herbatniki i polewamy polewą czekoladową. Możemy udekorować połówkami orzechów włoskich ale niekoniecznie. Idealne do jedzenia na drugi dzień.