Sposób przygotowania:
Ciasto a'la zebra
Odzdzielam białka od żółtek, białka ubijam na sztywną pianę, gdy piana będzie sztywna dodaję cukier i wszystko delikatnie mieszam, na końcu dodaję żółtka.
Następnie stopniowo dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodaję olej i wodę.
Ciasto dzielę na dwie części. Do jeden dodaję 4 łyżki kakao.
Blachę smaruję masłem, oraz obsypuje bułką tartą.
Naprzemiennie nakładam ciasto, piekę około 60 minut w 180 stopniach.
Ciasto wyjmuję z piekarnika, czekam aż ostygnie kroję ładne kwadratowe kawałki.
Smacznego!
Następnie stopniowo dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodaję olej i wodę.
Ciasto dzielę na dwie części. Do jeden dodaję 4 łyżki kakao.
Blachę smaruję masłem, oraz obsypuje bułką tartą.
Naprzemiennie nakładam ciasto, piekę około 60 minut w 180 stopniach.
Ciasto wyjmuję z piekarnika, czekam aż ostygnie kroję ładne kwadratowe kawałki.
Smacznego!