Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowe z chrupiącą posypką
Jajka,cukier i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę.Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy,dokładnie wymieszać.Piec w 200"C.ok.12min.
Wymieszać proszek budyniowy z niewielką ilością soku ananasowego,resztę soku zagotować,wlać rozrobiony budyń,wystudzić.Kremówkę ubić i razem z kawałkami ananasa dodać do budyniu.Masę rozłożyć na ostudzonym cieście,schłodzić,aż masa zastygnie.Wierzch posypać pokruszonymi ciasteczkami maślanymi i pistacjami.
Wymieszać proszek budyniowy z niewielką ilością soku ananasowego,resztę soku zagotować,wlać rozrobiony budyń,wystudzić.Kremówkę ubić i razem z kawałkami ananasa dodać do budyniu.Masę rozłożyć na ostudzonym cieście,schłodzić,aż masa zastygnie.Wierzch posypać pokruszonymi ciasteczkami maślanymi i pistacjami.
zewa
kinga
luna
eli_555
jovi
kasik12
Pyszne są masy budyniowe, które gotuje się na sokach owocowych. 5;)
misia53