burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Ciasto As

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciacho z truskawkami i bitą śmietaną

Ciasto As

Składniki:

Ciasto As

 

Sposób przygotowania:

Ciasto As
Do miski wkładamy posiekane masło. Dosypujemy cukier, mąkę. Dodajemy jajka i drożdże. Następnie wszystko razem miksujemy do momentu gdy uzyskamy gładką masę. Całość wlewamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180 stopni na około 30 minut. Osobno przygotowujemy sok z cytryny i mieszamy go z łyżką wody. Dodajemy cukier puder. Musimy dodawać go partiami ciągle mieszając. Wytworzy nam się lukier. Jeśli będzie zbyt rzadki dodajemy jeszcze więcej cukru pudru jeśli zrobi się za gęsty, rozcieńczamy go odrobina wody. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygnie. Smarujemy go lukrem a na wierchu układamy małe kawałki truskawek. Dekorujemy bitą śmietana.

Tagi:

jajko jajka