Sposób przygotowania:
Ciasto Balowe
Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać. Masa budyniowa: Zagotować 1,5 szklanki mleka. W pozostałym rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę wlewać powoli do gotującego się mleka, mieszając. Gdy wszystko przestygnie utrzeć mikserem z margaryną. Dodatkowo: Mleko w puszce zagotować na karmel. Śmietanę ubić z cukrem i śmietaną "fix". Na biszkopt wyłożyć masę budyniową na niej herbatniki, potem karmel i krakersy. Na to bitą śmietanę i posypać czekoladą. To ciasto gwarantuje niebiańskie doznania. Nie martwcie się, jeżeli wam się nie uda za pierwszym razem, ponieważ nie jest to ciasto łatwe do zrobienia.
yola
msewka
misia14
dusia14