Sposób przygotowania:
Ciasto bananowa nutkaI
1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ½ szk. gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Galaretki zielone rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz jogurtami. Na koniec połączyć z ostudzonymi żółtymi galaretkami.
3. Czekolady zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno pokroić, dodać do masy.
II
4. Banany pokroić w plasterki i odstawić na bok.
5. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
III
6. Na biszkopty wylać 1/3 masy, ułożyć połowę pokrojonych bananów, ponownie połowę masy, następnie pozostałe banany i pozostałą masę.
IV
7. Na ciasto poukładać winogrona.
8. Zalać tężejącymi zielonymi galaretkami.
9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
V
10. Ciasto gotowe.
11. Smacznego.
lukrowanepierniczki