Sposób przygotowania:
Delikatny jogurtowy sernik bez spodu z truskawkami
Składniki temperatura pokojowa = z białek ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli. Osobno utrzeć żółtka, cukier, cukier wanilinowy do białości, dodać jogurty, wsypać budyń waniliowy, kaszkę manną i połączyć składniki. Dodać ubitą pianę i mikserem na wolnych obrotach wmieszać w masę jogurtową.
Silikonowe keksówki 20 cm, do foremek wlać ciasto, wygładzić wierzch łyżką.
Na wierzchu sernika położyć truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 8 minut, w foremkach sernik mocno wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Silikonowe keksówki 20 cm, do foremek wlać ciasto, wygładzić wierzch łyżką.
Na wierzchu sernika położyć truskawki, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 8 minut, w foremkach sernik mocno wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.